Aktuellt

Prishöjning på värmepellets fr o m 2018-04-27

Våra leverantörer höjer sina priser vilket medför en prishöjning även för oss.

Prishöjningen baserar sig i huvudsak på följande faktorer:

  • Kraftigt stigande priser på råvara
  • Ökade kostnader för indirekt material (plast, pallar, frakt mm)

Orsaken till kostnadsökningen på råvaran är som tidigare nämnts problem med att få ut timmer ur skogarna och en kallare vinter, med ökad efterfrågan, än de 5 föregående vintrarna.

Även fortsättningsvis är det förlängd leveranstid, 15-20 arbetsdagar.

Tidigare år har priserna legat väldigt stabilt, se nedan jämförelse.

pelletsprisutv

Prishöjningen gäller hemleverans av pellets. Priset för avhämtad pall hos oss ligger än så länge kvar som tidigare.

Posted in: Okategoriserade

Leave a Comment (0) →

Vi bjuder på kaffe

På fredag 13/4 kl 11-17 delar vi ut våra miljövänliga tygkassar på Ica Sahlins! Kika in och ta en liten fika och passa på att ställa frågor till oss. Det du handlar i butiken kan du bära hem i vår användbara tygkasse! Hoppas att vi ses!

Posted in: Okategoriserade

Leave a Comment (0) →

SLÄCK!

…för en ljusare framtid!

Earth Hour är en internationell kampanj som uppmanar företag, kommuner och hushåll att släcka alla lampor, och stänga av icke nödvändiga elektriska apparater, för att visa sitt engagemang för klimat och miljö.

Varför inte plocka fram sällskapsspelen och tända stearinljus på lördag? Umgås med nära och kära utan mobiler och tv!

Trevlig helg och glöm inte att ställa om klockan också!

earthhour18

Posted in: Okategoriserade

Leave a Comment (0) →

Brist på bränslepellets

För närvarande är brist på pellets över i princip hela Europa.

Dels har vi haft flera varma år med lite låg pelletsefterfrågan. Många större användare har därför minskat på sina lager och det har även pelletsproducenterna tvingats göra. Nu har det byggts lite fler anläggningar som förbrukar pellets och samtidigt fick vi en mycket regnig höst i både Baltikum och Södra Sverige. Den regniga hösten har framförallt påverkat skogsaktörer i Baltikum som inte klarat att ta ut någon skogsråvara förrän det blev kallt en bit in i januari. Då hade redan flera sågverk stått still i flera veckor. Men även i Södra Sverige har man haft svårigheter att få ut virke till sågverk med konsekvensen att man producerat något mindre pellets. Samtidigt har vi sedan några veckor tillbaka en kallare vinter än vi haft på flera år och med konsekvensen att det behövs mer pellets än vanligt.

Som läget är nu i år klarar de flesta leverantörer sina leveranser, men de har svårigheter att ta på sig nya kunder under säsongen. Vår bedömning är att årets situation ändå är tillfällig och att det kommer att höra till undantagen att vi hamnar i den här typen av svårigheter framöver. Pelletsproduktionen i världen ökar år för år och är idag omkring 30 miljoner ton, en dubblering på de sista 5-7 åren.

Så låt oss alltså hoppas att antalet isdagar blir lagom många.

Posted in: Okategoriserade

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 20 12345...»