Aktuellt

Helikopterbesiktning

Planerat startdatum för vår årliga helikopterbesiktning är den 24/9. Vädret kan göra att tiden för besiktningen ändras.

Hör av dig till oss för mer information om tider och flygrutt. Besiktningen sker på låg höjd och kan skrämma djur.

Posted in: Okategoriserade

Leave a Comment (0) →

TACK!

Stort och hjärtligt tack till alla som kom och deltog i vårt jubileumsfirande! Vi är mycket glada över att mer än 1200 gäster firade med oss och gjorde den 2/9 till en festlig dag att minnas! Stort tack vill vi även rikta till alla som, med engagemang och god servicekänsla, hjälpt oss inför och under kalaset, -lokala affärsidkare, föreningar, grannar, skolelever från Nästegårdsskolan, vår styrelse och Vrickade Teatern! Tack, säger alla vi på Kvänum Energi!

Filmklipp från kalasdagen.

Posted in: Okategoriserade

Leave a Comment (0) →

Jubileumskalaset närmar sig och väderprognosen ser lovande ut!

Väderprognosen ser lovande ut, vi får nog det fina kalasväder vi hoppas på! Stora delar av söndagens kalasaktiviteter är utomhus, vilket gör att vi gläder oss extra över den fina väderprognosen.
Våra parkeringsorganisatörer hjälper er hitta närliggande parkering. De parkeringsplatser vi har närmast kontoret sparar vi till gäster som har svårt att gå.
Varmt välkomna till oss på söndag!!!

Posted in: Okategoriserade

Leave a Comment (0) →

Full fart på byggnationen av Gäsene nya panncentral

Svensk teknik och närproducerad förnyelsebart bränsle

Kvänum Energi har fått förtroendet att som totalentreprenör uppföra biobränsleanläggningen som planeras vara i full drift till årsskiftet.

Anläggningen är den modernaste och mest effektiva i sitt slag och bygger på svensk teknik som klarar och överträffar de hårda miljökrav som ställs.

  • Extra kul är att även träpelletsen som anläggningen ska eldas med är svensk och närproducerad, precis som Gäsenes ost. Bränslet kommer från Dagsnäs utanför Falköping, vilket innebär, liksom för mjölken till mejeriet, korta transportsträckor, säger Bengt-Olof Nilsson från Kvänum Energi.

Thomas Bengtsson, Energi- och Klimatrådgivare i Herrljunga Kommun som medverkat vid valet av energilösningen säger angående projektet:

  • I sanning ett win-win projekt där man genom samarbete och öppenhet skapar hållbara energisystem. Ett praktexempel för framtida samhällsutveckling och som glädjande nog sätter Ljung och Gäsene Mejeri på den hållbara kartan i Sverige.

Den positiva klimatnyttan är så stor att Naturvårdsverket genom sin satsning ”Klimatklivet” bidrager med ett betydande investeringsstöd i projektet.

IMG_6276

Läs Gäsenes pressrelease här

Posted in: Okategoriserade

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 22 12345...»